PrestaShop

Jagody Goji - 150g

O Produkcie

Jagody Goji

Do 14 dni

11,89 zł

Jagody Goji to wyjątkowo mocny antyutleniacz. Ze względu na substancje, które zawiera, działa przeciw starzeniu się. Zawiera 18 rodzajów aminokwasów, 21 elementów śladowych, witaminę C, witaminy z grupy B, składniki mineralne: żelazo, wapń, cynk, selen, nienasycone kwasy tłuszczowe, flawonoidy oraz wiele innych. Pod względem wartości odżywczych zaszeregowany jest między najbardziej wartościowe owoce naszej planety.

Jagody Goji są w tej chwili najbardziej obiecującym środkiem odżywczym wspierającym zdrowie, mającym potencjał zrewolucjonizować dietetykę. Chińska literatura zielarska podkreśla szczególnie działanie jagód Goji jako środka skutecznego w leczeniu patogenicznych stanów serca, wątroby, śledziony, płuc i nerek.

Owoce posiadają cały zestaw antyoksydantów, minerałów, witamin (głównie C) i są niskokaloryczne.
Suszone owoce propagowane są na Zachodzie jako zdrowa żywność ze względu na wysoką zawartość witaminy C. 

Zlecane są one też w leczeniu reumatyzmu spowodowanego zimnym i wilgotnym klimatem. Długotrwale stosowanie zapewnia wzmocnienie stawów, kości, wzmacnia system odpornościowy, wyszczupla, opóźnia procesy starzenia, poprawia również witalność, poprawia wzrok, zapewnia długowieczność. Jak wykazały badania, zawarty w jagodach polisacharyd (cukier długołańcuchowy) posiada silne działanie stymulujące na system odpornościowy poprzez zwiększenie poziomu immunoglobulin A (Ig A)- protein immunologicznych, których poziom obniża się wraz wiekiem. 

Ich spożywanie zalecane jest dzieciom z obniżoną odpornością oraz osobom żyjącym w dużym stresie. Dieta wzbogacona o te owoce pomaga wyregulować pracę serca i ciśnienie krwi oraz hamuje procesy starzenia - to zapewne przyczynia się do powszechnego przekonania o dobroczynnym wpływie Goji na męską płodność i potencję.

Odkryto, że jagody goji zawierają składniki pokarmowe wymienione poniżej:

  • 6 podstawowych witamin
  • 11 podstawowych mikroelementów
  • 22 dietetyczne pierwiastki śladowe
  • 18 aminokwasów
  • 8 polisacharydów
  • 6 monosacharydów
  • 5 nienasyconych kwasów tłuszczowych (niezbędne kwasy tłuszczowe, kwas linolowy i alfa-linolowy, beta-sitosterol oraz inne sterole roślinne).
  • 5 karotenoidów, w tym beta-karoten i zeaksantynę, luteinę, likopen i beta- kryptoksantynę, ksantofil
  • wiele pigmentów fenolowych
  • Ponadto odkryto, że jagody goji zawierają Wapń (112mg/100g), Potas (1.13 mg/100g), Żelazo (9mg/100g), Cynk (2mg/100g), Selen (50 mikrogramów/100g), Ryboflawinę (1.3mg/100g), Witaminę C (148mg/100g).
  • Jagody goji zawierają także wiele roślinnych substancji chemicznych:

-  Beta-karoten: 7 mg/100 gramów suszonych owoców.

-  Zeaksantynę: do 200 mg/100 gramów suszonych jagód goji. Do 77% wszystkich karotenoidów obecnych w wilczej jagodzie to zeaksantyna.

-  Polisacharydy: do 31% wagi pulpy.

(Podane wartości są przybliżone i mogą różnić się z uwagi na naturalne pochodzenie produktu ponieważ pogoda w sezonie upraw ma również znaczenie).

Zalety stosowania Jagód Goji:

  • wspomaga odchudzanie
  • pomaga w problemach z sercem
  • pomaga w problemach z wątrobą
  • pomaga w problemach z śledzioną
  • pomaga w problemach z płucami
  • pomaga w problemach z nerkami
  • pomaga w problemach z reumatyzmem
  • wzmacnia stawy i kości
  • wzmacnia system odpornościowy
  • wspomaga przy obniżonej odporności organizmu
  • podnosi odporność na stres
  • hamuje i opóźnia procesy starzenia
  • poprawia odporność organizmu
  • wspiera utrzymanie prawidłowego stężenia cholesterolu we krwi
  • reguluje ciśnienie tętnicze
  • działa antyoksydacyjnie, dzięki wysokiej zawartości przeciwutleniaczy
  • pozytywnie wpływa na narząd wzroku
  • poprawia ostrość widzenia

Skład i dawkowanie:

Suszone owoce jagód Goji.

10-15 gramów dziennie (czyli około 1 garści). Jagody Goji mogą być spożywane na surowo – jako przekąska, można je wymieszać z musli lub owsianką. Można je także zmiksować w blenderze z koktajlem.

 

Napisz opinię

Jagody Goji - 150g

Jagody Goji - 150g

Napisz opinię